Türkmen Firmaları Kendi Markaları İle Gömlek Üretimi Yapıyor

20 Kasım 2020

Türkmenistan'ın Mary vilayetinin Bayramali şehrinde bulunan Toýly Anna Individual Enterprise, "Mebato" markası altında erkek gömlek üretimine başladı.

Business Turkmenistan'a verdiği röportajda, şirketin Satış Departmanı başkanı Yagmyr Hanov, işletmeye kurulan modern İtalyan ve Türk dikiş makinelerinin günde 2.000 gömlek üretimine izin verdiğini söyledi.

“Şirketimiz Türk işletmeleriyle birlikte çalışıyor. İşletmede gömlek, pantolon, çocuk kıyafetleri ve erkek iç çamaşırlarının yanı sıra 4 atölye bulunuyor ”dedi.

Şirket üretim için gerekli hammaddeleri yerli Ruhabat Tekstil Kompleksi'nden ve Türkiye'den temin etmektedir. Gömlekler % 100 pamuklu kumaştan veya % 80 pamuk ve % 20 polyester karışımından oluşan karma kumaştan üretilmektedir.

Şirket gelecekte ham pamuğun işlenmesini ve sonbahar ve kışlık kıyafetlerin üretimine başlamayı planlıyor. Şirket ayrıca ürünlerini BDT ülkeleri, Avrupa ve ABD'ye ihraç etmeyi hedefliyor.

2017 yılında kurulan Toýly Anna Individual Enterprise, şu anda 150'den fazla uzman istihdam etmektedir. İşletme, gelecekte işgücünü genişletmeyi hedefliyor.

Kaynak:NCA Bulletin