Türkmen işadamı Lebap'ta kanatlı hayvanlar için yem üretimi yapıyor

24 Şubat 2020

Türkmenistan'daki Lebap velayat'ın Kuzeydoğu Farap etrap'taki Atamyrat aly çiftlik işletmesi, kümes hayvanları için bileşik yem üretimini başlattı.
 
Şirketin kurucusu Ahmet Alyyev, gerekli ekipmanı satın almak için tercihli kredi fonları kullandığını ve üretilen yemininin çiftliği için de gerekli olduğunu belirtti. Yem üretim tesisi Türk ve İran makineleri ile donatılmıştır.

İşletme, saatte 10 ton kombine yem üretmek üzere tasarlanmıştır ve bu da Velayat'ın kanatlı çiftliklerine yem vermeyi ve ek hacimleri Mary velayat'ın kanatlı çiftçilerine satmayı sağlar.

Kanatlı yem Fabrikası ayrıca tavuk yetiştirmek için özel yem üretir. İşletme ayrıca hayvancılık yemi üretmeye başladı.

İşletmeye hammadde sağlamak için, özel çiftçi 4 hektarlık bir arazide Mısır yetiştiriyor. Alyyev, yakın gelecekte yem üretimi için gerekli diğer bitkileri ekmeye başlamayı planlıyor. Girişimci, uzun vadeli bir kiralamada 500 hektarlık arazi aldı ve şu anda aktif olarak geliştiriyor.

Kiralanan sitede, yılda 7 milyon tavuk yetiştirmek için tasarlanmış bir inkübatör inşaatı sona eriyor. Kuluçka makinesine yumurta sağlamak için girişimci 28 bin broiler yetiştiricisini tutmayı planlıyor.

Kaynak: nCa haber bülteni