Türkmen işadamları ABD'yi ziyaret etti

13 Aralık 2019

USAID CTJ projesi tarafından düzenlenen etkinlik, Orta Asya bölgesindeki beş eyaletin iş dünyası temsilcileri ile ABD'yi bir araya getirdi.
1 - 7 Aralık tarihleri ​​arasında Türkmenistan iş adamları Virginia'ya bir iş gezisine çıktılar. Arlington'daki Küresel Soğuk İttifak (GCCA) ofisine dayanarak, Türkmenistan özel sektörünün temsilcileri işletime ve modern soğuk zincir tesislerinin gelişmiş pazarlardaki ayarlamalarının yanı sıra nasıl birleşme ve bölgesel ortaklıklar kurulacağına karar verdi. . SNG.Today’ın çevrimiçi baskısında rapor edilmiştir.

USAID CTJ projesi tarafından bölgesel inisiyatif C5 + 1'in bir parçası olarak düzenlenen etkinlik, Orta Asya bölgesinin beş devletinin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirdi.

Bu girişim karşılıklı çıkarların tartışıldığı bir platformdur.

C5 + 1 projelerinin amaçlarının, Orta Asya ekonomilerinin rekabet edebilirliğini arttırmak ve bölgedeki taşımacılık ve lojistik sektörünün gelişmesini teşvik etmek ve aşağıdakileri hedefleyenlere dikkat etmek gerekir: Orta Asya'da taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin iyileştirilmesi; dış ticaret, ulaştırma ve lojistik alanındaki engellerin mevzuat düzeyinde azaltılması; meyve ve sebze ihracatında artış.

GCCA, soğuk zincirin tüm ana sektörlerini temsil eder ve sıcaklık kontrollü ürün endüstrisinde yenilikçi liderlik için ortakları bir araya getirir. İttifak, her bir ürünün kalite ve güvenliği koruduğu, evrensel olarak sağlam bir soğutma zinciri oluşturmaya çalışıyor. GCCA'nın ana ortakları Uluslararası Soğutmalı Depolar Birliği (IARW), Uluslararası Soğutmalı Taşımacılık Birliği (IRTA), Kontrollü Çevre Oluşturma Derneği (CEBA) ve Dünya Gıda Lojistik Örgütü (WFLO).

GCCA'nın 71 ülkede 1000'den fazla gıda endüstrisi şirketine hizmet verdiğini ve teslimat hizmeti sunduğunu ekledik. Büyüyen sıcaklık kontrollü ürünler endüstrisi GCCA'nın ana iş alanlarından biridir. Soğuk zincir, dünya çapındaki tüketicilere güvenli, yüksek kaliteli gıda ve diğer ürünler sağlamada önemli bir rol oynamaktadır. GCCA ayrıca en iyi uygulamalar, uygulamalar ve üyelerine uyum hakkında bilgi edinmek için birincil kaynak olarak hizmet eder. Eğitim programları ve diğer değerli kaynaklar sayesinde, GCCA ittifakın tüm üyeleriyle birlikte çalışır.

Kaynak: nCa News Bulletin