Türkmen İşkadınları Tayyn Ürünleri İle Yerli Gıda Pazarı ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

22 Kasım 2019

Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği üyesi girişimci Orazjemal Orazova, tüketicilere Tayyn markası altında çeşitli bitmiş ürünler tedarik etmektedir.

Orazova şu anda Aşkabat'ta çeşitli makarna çeşitleri üreten küçük bir üretim şirketi işletmektedir. Üretim süreci İran'dan ithal ekipman içerir. İşletme, her gün iç pazara yüzlerce paket makarna ürünü sunmaktadır.

Girişimci, işletmenin makarna ürünlerini ve maş fasulyesi, pirinç, karabuğday ve mercimek gibi yaklaşık 15 çeşit gıda ürününü paketlediğini söyledi. “Yedi çeşit makarna var. Püre, pirinç,karabuğday ve mercimek önce temizlenir ve daha sonra 450 g, 900 g ve 5-10 kg'lık kaplarda paketlenir " diye belirtti Orazova.

"Kızarmış erişte satan ilk kişi bizdik. Nedeniyle yemek kolaylık için, hem de alışılmadık bir tat olarak, bu gıda ürünü için Müşteri talep artıyor” girişimci ekledi.

Girişimci Orazova, dünya mutfağından çeşitli yemekler hazırlamada deneyime sahiptir ve bu nedenle internette okuyucularla paylaştığı yemekleri pişirmek için tarifler üzerine reklam hazırlar.

Türkmen girişimciler Tayyn markalı ürünler için paketler sunmaktadır.

Kaynak: BT, nCa news bulletin