Türkmen kuruluşu "Miras" saatte 10 ton tavuk yemi üretiyor

04 Ağustos 2020

Türkmenistan gazetesinde yer alan haberlere göre, Akhal velayat'ın Tejen takımının Zaman gengeshlikinde kümes hayvanları için karma yem üretim tesisi kısa sürede özel sektörün önde gelen kuruluşlarından biri haline geldi.

Bireysel girişim "Miras" faaliyetleri ekolojik olarak temiz yerel ürünlerin hacmini artırmayı, ithal ürünleri değiştirmeyi, ülkenin ihracat fırsatlarını artırmayı ve kümes hayvancılığını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Tesis geçen yıl Kasım ayında açıldı ve şimdi onlarca yerel sakin istihdam ediyor. Üretim üssü, saatte 10 ton yüksek kaliteli kanatlı yemi üretmemizi sağlayan önde gelen Avrupalı ​​şirketlerin ileri teknolojileri ile donatılmıştır. Şu anda, bitki kümes hayvanları için buğday, mısır, sorgum, soya fasulyesi, ayçiçeği küspesi, bitkisel yağ, tuz, çeşitli vitaminler ve mineraller içeren dört çeşit yem üretmektedir.

Tesisin çalışması, pürüzsüz üretime katkıda bulunan özel bilgisayar ekipmanı tarafından kontrol edilir. Bitmiş kuş yemi polipropilen torbalarda paketlenir ve bir depoya yerleştirilir. Daha sonra ürünler bu IP'nin kümes hayvanı kompleksine ve diğer çiftliklere gönderilir.

Kaynak: nCa News Bulletin