Türkmen Lojistik Şirketleri Faaliyetlerini Artırıyor

18 Ekim 2019

Türkmenistan’da girişimcilik alanında devlete ait ve özel sanayi işletmelerinin ihracat potansiyelini artırma stratejisi, lojistik şirketlerinde artışa yol açmıştır. Bu şirketler satıcı ve alıcılar arasındaki ana bağlantıdır.

Aşkabat'taki çeşitli fuarlarda birçok Türkmen lojistik firması ile tanışmak mümkün.

Beyik Yüpek Yollary, Türkmen Milli Logistik Merkezi, Döwrebap Ulag Merkezi ve Azia Ulaglary lojistik şirketleri, 15-16 Ekim’de Ticaret Odası’nın sergi salonunda gerçekleşen yerel sanayinin başarılarına yönelik uluslararası sergide standlarını sundular.

BeÝik Ýüpek ýoly, lojistik alanında 10 yıldan fazla bir süredir çalışmaktadır. O zamandan beri şirket 2.637'den fazla müşteriye hizmet verdi ve 1,8 milyon tondan fazla kargo taşıdı. Şirket, 1-5 Ekim tarihlerinde Güney Afrika'nın Cape Town kentinde Uluslararası Lojistik Birliği Kongresine katıldı.

Türkmen milli logistik'in ana ortağı Yük ulag merkezi özel teşebbüsüdür. 2014 yılında kurulan şirketin iddialı bir hedefi var - Orta Asya'daki en iyi on nakliye şirketi arasında olmak. Avaza Ulusal Turizm Bölgesinde düzenlenen 2018 uluslararası “Ağır Hazar: Türkmenistan” konferansının ana sponsoru oldu.

2016 yılında kurulan Döwrebap ulag merkezi özel teşebbüsünün ana faaliyetlerinden biri, Türkmendemirollar Ajansı ile yapılan anlaşmaya dayanarak demiryolu ile mal taşımacılığıdır.

Ulaştırma ve lojistik alanındaki Türkmen şirketleri de devlet sektörleriyle işbirliği yapıyor.

Türkmenistan topraklarından uluslararası transit trafik olanaklarının etkinliğini artırmak amacıyla, ülkenin ulaştırma sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılmasına yardımcı olmak amacıyla, Türkmenistan toprakları üzerinden uluslararası transit trafik olanaklarının etkinliğini artırmak amacıyla, 31 Temmuz 2018 tarihli Türkmenistan Devlet Başkanlığı Kararnamesi'ne dayanarak, transit malların yanı sıra, bir veya daha fazla nakliye aracıyla (multimodal hizmetler) nakliyeciden alıcıya transit ithalat-ihracat kargoları için lojistik çözümler geliştirmenin yanı sıra açık bir anonim şirket olan “Türkmenistan Ulaştırma ve Lojistik Merkezi” kuruldu. .

Şirketin% 70'lik hissesi devlete aittir (Türkmendemiriller ajansı% 35, Türkmenawtoulailer ajansı% 10, Türkmenaragatnaşyk ajansı% 5, Türkmenhovailer ajansı% 5, Türkmendenizderýylalar ajansı% 5 ve Devlet sigorta acentesi% 10) Türkmen logistika, Türkmenistan Girişimciler ve Sanayiciler Sendikası üyeleri tarafından oluşturulan özel bir girişimdir.

Çarşamba günü Türkmen-İran iş forumunda yaptığı konuşmada, Türkmen logistika assosiasiýasasia Sahra Amanova müdür yardımcısı, bu işbirliğinin karşılıklı olarak yararlı olduğunu belirtti.

Yerel nakliye ve lojistik şirketleri arasında ayrıca Bir Dünýä ve Altyn privateoda özel girişimleri de var.

Altyn Ýoda, faaliyetlerine dünyanın 12 limanı ile çalışarak 2013 yılında başlamıştır. O zamandan beri, şirket 3.650 konteynır taşıdı ve 2.750 gümrük beyannamesi hazırladı. Şirket, Toyo Mühendislik, Hyundai Mühendislik ve Gap Inşaat gibi büyük şirketlerle işbirliği yapıyor.

2009 yılında kurulan Bir Düniä özel kuruluşu, 2013 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 1 milyon ABD Doları tutarında finansal destek almıştır. Şirket, tahsis edilen fonlarla, petrol ve gaz şirketlerine hizmetlerini araç satın alarak genişletmiştir. özel ekipman.

Kaynak: nCa news bulletin,  Business Turkmenistan