Türkmen Şirketi Her Yıl 730 Bin Hindi Üretecek

23 Haziran 2020

Türkmenistan’ın Golden Age haber ajansına göre; Ahal velayat’ın Gökdepe ilçesinde hindi yetiştirme kompleksine sahip bir Türkmen şirketi olan Maksada Okgunly, küçük çiftliklerin sahiplerine bu kuşları meralarda yetiştirme teknolojisi sağladığını bildirdi.

Rapora göre Ahal, Mary, Lebap ve Daşoguz vilayetindeki çiftçiler, teknolojinin karlılığını çoktan deneyimlediler. Oluşturdukları mevsimlik kuş çiftlikleri, hindileri geniş meralarda tutmaya, doğal yemlerde yüksek verimli kuş yetiştirmeye ve organik kanatlı eti üretmeye izin veriyor.

Maksat Ibragimov, organik hindi eti elde etmek için en önemli şeyin yüksek verimli meraların yaratılması olduğunu söyledi. Hindileri mera üzerinde yetiştirme maliyetinin, onları özel komplekslerde tutma maliyetine kıyasla dört kat daha düşük olduğu tahmin edilmektedir.

Şirketin uzmanları, çiftçilere büyümeleri için yerel iklim koşullarına uyarlanmış 8.000'den fazla hindi sağladı.

Maksat Ibragimov tarafından geliştirilen iş planı umut verici olarak kabul edildi ve devlet uygulaması için kredi verdi. Fonla birlikte, Petersime'den 730.000 hindi yetiştirmek ve yılda canlı ağırlıkta 13.800 ton kümes hayvanı almak için dört yenilikçi kuluçkahane satın aldı.

Şirket ayrıca 22 yüksek teknoloji tavuk çiftliği ve yem üretim tesisinin inşasına başladı. Kümes hayvanları kompleksi yılda 11.000 ton hindi eti üretebilmektedir.

Kaynak: nCa News Bulletin