Türkmen üretici Plastik Palet üretimini artırıyor

01 Nisan 2020

Senagat Plastik şirketi 2018 yılında Batı Türkmenistan'da palet üretimine başlamıştır. Şirket, talebe ayak uydurmak için 2019 yılında ikinci üretim hattını başlattı.

Şirket yıllık 240 bin palet üretim kapasitesine sahipti. İkinci üretim hattının lansmanı ile bu rakam iki katına çıktı. Şirket üretimde yerel hammadde kullanıyor.

Senagat Plastik siparişlere göre paletler üretmektedir. Şirket ürünlerini düzenli olarak Kiyanli polimer Fabrikası ve Türkmenbaşı petrol Rafinerileri kompleksine teslim etmektedir.

Şirket ayrıca polietilen ve polipropilenden yapılmış plastik paletleri de geri dönüştürebilir.

Şirketin uzmanlarına göre, şirketin plastik paletlerinin hafifliğine rağmen, benzer ahşap paletlerle taşıma kapasitesi açısından rekabet edebiliyorlar ve ayrıca bir dizi başka avantaja sahipler.

Kaldırma cihazları plastik paletlere dört taraftan yaklaşabilir ve bu paletleri zararlı böceklerden korumak için özel deterjanlarla yıkamaya gerek yoktur.

Plastik paletler kuraklığa, çatlamaya, çürümeye, tehlikeli kimyasalların olumsuz etkilerine, soğuk ve sıcak iklim koşullarına karşı dayanıklıdır ve her türlü ürünün yüklenmesi, boşaltılması, taşınması ve depolanmasında da etkili bir şekilde kullanılabilir.

Kaynak: BT, nCa news bulletin