Türkmenbaşı Jeans Kompleksi yazlık Giyim üretimine başladı

10 Haziran 2020

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan türkmenbaşı Jeans Kompleksi, yazlık giyim hattı üretimine başladı. Tüketicilere lazer teknolojisi kullanılarak uygulanan nakış ve desenlerle denim malzemeden yapılmış erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri sunulmaktadır.

Neytralnyi Türkmenistan gazetesine göre, kompleks, modern tasarımlara dayanan ve Almanya, İsviçre ve Japonya'nın önde gelen üreticilerinden makine kullanarak, sıcak havalarda giymek hoş ince "nefes alabilen" kumaştan yapılmış giysiler üretiyor.

Kompleksin Planlama Departmanı uzmanı Nurjahan Begjanova,” koleksiyonlarımız her zaman başarılı, çünkü moda dünyasındaki ana trendlere uymaya çalışıyoruz " dedi. "Colin's, Zolla, Modis gibi dünyaca ünlü şirketlerin emirlerini yerine getirme konusunda güveniyoruz.”

Begjanova'ya göre, yeni hat Colin ve Zara markaları temelinde oluşturuluyor, her model müşterilerin seçebileceği Avrupa moda aksesuarları ile sunuluyor.

Komplekse ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikaları verildi. Komplekste dünya çapında sorumlu akredite üretim (WRAP) standartları da uygulanmaktadır.

Türkmenbaşı kot Kompleksi birkaç aşamada oluşturuldu. 1995 yılında bir boyama atölyesi devreye alındı ve 1997 yılında bir iplik ve dikiş Fabrikası devreye alındı. Kot kompleksi toplam 21.5 hektarlık alanı kaplamaktadır ve yılda dokuz bin ton iplik, yaklaşık 17 bin metrekare kumaş ve 1.875 milyon adet kot üretmektedir. Kompleks yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam ediyor.

Kaynak: nCa news