Türkmenbaşı Uluslararası Limanı Toyota Araçlarını Bekliyor

08 Ağustos 2019

Uluslararası Türkmenbaşı limanının temsilcileri ve çok uluslu bir nakliye şirketi olan BBC Chartering, büyük hacimli yük taşımacılığı konusunda bir toplantı yaptı. Bu nedenle, Özbekistan'daki inşaat projeleri için büyük ve ağır yüklerin nakliyesi 2020'de beklenmektedir. Şimdilik, Türkmenbaşı ve Makhachkala limanları arasında demiryolu vagonları, konteynerler ve yolcu taşımacılığını planlıyorlar.

Japon Simitomo ve Toyota Orta Asya FZF şirketleri Haziran ayında düzenlenen Hazar ve Karadeniz arasındaki ulaşım koridorları konferansına katıldılar. Sonuç olarak, yakın gelecekte Türkmenbaşı, Simitomo ve Toyota Cental Asia FZF şirketleri arasındaki uluslararası liman anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Buna göre, Toyota şirketinin araçlarının, yağlama maddelerinin ve yedek parçalarının Türkmenbaşı Uluslararası Limanı deposunda depolanması da göz önünde bulundurulmaktadır. Ayrıca, liman diğer yabancı oto lojistik şirketleriyle işbirliğini daha da artırmayı planlıyor.

Büyük miktarlarda Türkmenbaşı Uluslararası Limanı'na ithal edilen navlunlar, üç yıla kadar gümrük vergilerinden muaf tutulmaktadır. Ek olarak, navlunlar 1-2 ay boyunca ücretsiz depoda ücretsiz olarak depolanır. Ayrıca, önemli miktarda yük getiren müşterilere, konaklama ve iletişim cihazları ile donatılmış ofisleri ile sağlanan hizmet dışı sayılma yararları verilir.

Kaynak: Business Turkmenistan