turkmenexporters.com Türkmen Ürünlerinin İhracatını Kolaylaştırıyor

18 Eylül 2019

Türkmenistan'da üretilen çeşitli ürünlerin dünya çapında lansmanını yapan ve dış pazarlarda yerel ürünlere olan talebi artıran ticaret ve bilgi akışını hızlandıran turkmenexporters.com, Türkmenistan'daki ilk online ihracat platformudur. 1 Ocak 2017 tarihinde başlatılan bu çevrimiçi pazarın geliştiricisi olan Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Sendikası (UIET) üyesi girişimci Süleyman Geldiyev, Business Turkmenistan ile yaptığı röportajda TurkmenExporters.com'un özellikleri hakkında bilgi verdi.

Geldiyev, “İhracat platformu, satıcının ve müşterinin aracı olmadan doğrudan iletişime girmelerini sağlıyor” dedi. “Platformun ana görevi, yabancı alıcılara Türkmenistan ürünleri ve üreticileri hakkında güvenilir ve açık bilgiler sunmaktır.”

Türkmenistan'da üretilen ürünlere ilgi duyan yabancı alıcılar, ilgili bilgileri bulmakta zorluk çekebilirler. Bu tür zorlukları ortadan kaldırarak, çevrimiçi mağaza hem devlete ait işletmelerin hem de özel fabrikaların ihracata yönelik ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Geliştiriciye göre, uygun belgesel doğrulamasından sonra platformda ürünler ve hizmetler yerleştirilir.

TurkmenExporters.com ayrıca ürünlerini yeni pazarlara ihraç etmek isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

UIET, Türkmenistan Tekstil Endüstrisi Bakanlığı ve Turkmensenagat Derneği ile işbirliği yapan bu portal, şu anda Türkmen ürünlerini ve üreticilerini küresel iş dünyasına tanıtan Türkmenistan'ın önde gelen ticaret platformudur. Portal, Türkmen ürünlerinin 40'tan fazla ülkeye ihracatına katkıda bulunmuştur.

TurkmenExporters.com, uluslararası elektronik ticaretin modern prensipleri esas alınarak oluşturulmuştur ve işletmelerin çevrimiçi ticaret işbirliği kurmalarını sağlayan yerel bir platform görevi görür.

Ticaret platformundaki üreticiler 6 kategoride sınıflandırılmaktadır: tekstil endüstrisi, gıda endüstrisi, kimya ve petrokimya endüstrisi, inşaat malzemeleri endüstrisi, ilaç endüstrisi ve ev eşyaları.

TurkmenExporters.com ayrıca üretime ek olarak çeşitli hizmetler sunan Türkmen şirketlerini de pazarlamaktadır.

Bu platform sayesinde, Türkmen ürünlerini satın almak isteyen yabancı bir ithalatçı mal sipariş edebilir, yerel mevzuata uygun olarak işlemlerin yürütülmesine yardımcı olacak bir hukuk bürosu bulabilir ve satın alınan malları taşımak için lojistik şirketleri ile iletişime geçebilir.

Temsilcilerinizi Türkmenistan'a göndermek ve belirli bir tesisin ürünleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, TurkmenExporters.com'a kayıtlı seyahat şirketlerinin hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Kaynak: Business Turkmenistan