Türkmenistan 1.Hazar Ekonomik Forumunu Fransa’da tanıttı

04 Mart 2019

Türkmenistan’ın 12 Ağustos 2019 tarihinde ev sahipliğini yapacağı 1. Hazar Ekonomik Forumu Fransa’nın başkenti Paris’de tanıtıldı. Ayrıca, Türkmenistan ile Fransa arasındaki ticari ve ekonomik münasebetlere yönelik yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu toplantılar Türkmenistan Paris Büyükelçiliği ve Türkmenistan-Fransa Ticaret Odası tarafından organize edildi. Yuvarlak masa toplantısına ve sunuma Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakan Yardımcısı, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı temsilcileri, Fransız iş dünyası ve Medef İnternational Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri katıldı.
Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ele alındı. Fransız şirket temsilcileri Türkmenistan’da çalışmak için oluşturulan koşullar için Türkmen Lideri’ne teşekkür ettiler ve bundan sonraki dönemde de Türkmenistan’da dev projelere yer almaya hazır olduklarını ifade ettiler.
Yuvarlak masa toplantısı kapsamında 1.Hazar Ekonomik Forumu hakkında bilgi verildi. Türkmen tarafı, Fransız iş dünyası temsilcilerini bu foruma davet etti. 1.Hazar Ekonomik Foruma yönelik sine vizyon gösterisi sunuldu.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni