Türkmenistan Devlet Başkanı Türk Şirketleri ile görüştü

11 Aralık 2019

Cumhurbaşkanı Berdymuhamedov, Tarafsızlık Günü kutlamalarına katılmak için gelen bazı yabancı konukları kabul etti. Devam eden ve planlanan projelerden bazıları tartışıldı. Başkan bazı projelerin inşaat alanlarını ziyaret etti.

Chalyk Holding'ten Ahmet Chalyk ile buluşma
Türk şirket Chalyk Holding'in başkanı Ahmet Chalyk ile yaptığı görüşmede, cumhurbaşkanı Türkmenistan'ın üç tane daha çimento fabrikası inşa etmeyi planladığını belirtti. Chalyk'i ihale sürecine katılmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı, metalurji tesisine de ihtiyaç duyulduğunu, çünkü metalurji endüstrisinin gelişmesi ülkenin sanayileşme dürtüsünün önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Başkan, Chalyk'ten Türkmenistan-Afganistan-Pakistan enerji iletim ağı olan TAP'ın zamanında ve kaliteli bir şekilde tamamlanmasını istedi.

Ahmet Chalyk, cumhurbaşkanına, şirketler grubunun yaptığı iki projedeki ilerleme hakkında bilgi verdi - yanık merkezi ve tıbbi ve estetik merkez (plastik, düzeltici, yapıcı cerrahi ve diğer işlemler için).

Yenilenebilir enerjilerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere bazı yeni proje fikirleri tartışıldı.

Erman Ylicak Rönesans Holding ile buluşma
Türk şirketi Rönesans Holding'in başkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Erman Ylıcak, Rönesans Holding'in yürüttüğü projelerde kalite uyumu ve son teslim tarihine duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Toplantıda bazı yeni projeler için beklentiler tartışıldı.

Kaynak: nCa News Bulletin