Türkmenistan Devlet Şirketi Türkmennebit Hedeflerini Çoktan Aştı

03 Eylül 2020

2020 yılının yedi ayı boyunca "Turkmennebit" Şirketi, 2 milyon 290 bin ton petrol çıkararak % 106 oranında, keza 1 milyar 157 milyon metreküp de doğalgaz üretimi yaparak % 148 oranında artışla üretim yaparak planlanan hedeflerini çoktan aştığı bildirildi.

Bu başarılarda önemli bir rol "Nebitdağ" Sondaj Operasyonları Departmanı'na aittir. Böylece yedi aylık sonuçların ardından yerin altında 125,2 bin metre, kat edilen derinlik - 34 bin 679 metre, ek derinlik - 3 bin 375 metreyi geçti.

Kuruluş, yeni alınan Rus ve Çin ekipmanlarından, kalifiye uzmanlardan ve iş gücünden oluşan geniş bir filoya sahiptir. Modern sondaj kuleleri yüksek manevra kabiliyeti ve gücü ile karakterize edilir, benzersiz özelliklere sahiptir ve zorlu iklim koşullarında da çalışabilir. Örneğin, 7.000 metre derinliğe kadar kuyu açabilir, bu sayede Miyosen yataklarından petrol üretiminin yapılabilmesine katkıda bulunuyor.

Devlet şirketleri olan "Türkmennebit" - "Nebitdağ", "Goturdepe", Korpeje, "Ekerem" ve diğerleri üretim birimleri, boruların yüksek kalitede taşınmasını ve montajını sağlayan 12,5 ton kapasiteli özel köprülü vinçleri etkin bir şekilde kullanıyor.

Kaynak:NCA Bulletin