Türkmenistan, dijital ekonominin gelişimi konulu seminere ev sahipliği yaptı

29 Temmuz 2019

Beş gün boyunca düzenlenen Türkmenistan’ın devlet yapılarının ve iş dünyasının temsilcileri için bir seminer yapıldı. Aşkın, Hantı Mansiysk, Imdat Elektronika ve Telekom Telekomunikasion (Türkiye) tarafından organize edilen Aşkabat’ta gerçekleşti.

Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Sendikası tarafından başlatılan etkinlik, 2019-2025 yılları için Türkmenistan için Dijital Ekonomi Kavramı'nın uygulanmasına, geçiş stratejileri ve bu doğrultuda en iyi dünya uygulamalarına değindi.

Seminer, e-devlet ve siber güvenlik alanında uluslararası bir uzman olan Dr. Mustafa Afyonluoğlu tarafından gerçekleştirildi. Ayrıntılı olarak ve Türkiye ve diğer ülkelerin deneyimlerinden örneklerle, bir dijital ekonomiye geçişin tüm aşamalarını, yol boyunca olası sorunları ve bunların nasıl önlenebileceğini ortaya koymuş ve bir strateji ve eylemin geliştirilmesi konusunda tavsiyeler vermiştir. yakın gelecek için plan yap.

Belirtildiği gibi, bu konunun teknik yönüne ek olarak, insanların siber güvenlik açısından eğitim düzeyinin iyileştirilmesine özel dikkat göstermek önemlidir. Seminer aynı zamanda blockchain teknolojileri, yapay zeka, dijital platformlar ve kripto para birimleri ile ilgili çok çeşitli konulara da değindi.

Mustafa Afyonluoğlu'nun da vurguladığı gibi, dünyamızın dijitalleşmesi artık gelecek değil, bugündür. Yeni teknolojiler toplumun, devletin ve her bireyin yaşamının önemli bir parçası haline geliyor ve her ülkenin GSYİH'sının ve tüm dünya ekonomisinin büyümesine neden oluyor.

Dijital ekonomi üzerine seminerler düzenli olarak Türkmenistan’da düzenleniyor ve bu da artan bir katılımcı grubunu kapsamaktadır.

Kaynak: nCa News Bulletin