Türkmenistan Dünya Ticaret Örgütüne katılım konulu online seminere katıldı.

02 Temmuz 2020

1 Temmuz 2020'de, ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) “odakta Katılım: Avrasya " başlıklı çevrimiçi seminerin beşinci oturumu gerçekleştirildi” Türkmenistan bu oturumda Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı V. Hajiyev tarafından temsil edildi.

Etkinliğe, ilgili bölümlerin ve kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, katılımcı ülkelerden bilim adamları ve DTÖ gözlemcileri tarafından video konferans yoluyla da katıldı.

Bu oturum, tarafların DTÖ'YE üye veya gözlemci olarak katılma niyetlerini ifade eden bilgi, öneri ve beklentileri alışverişi yoluyla Avrasya ülkelerinin DTÖ'YE katılım sürecine ilişkin web seminerlerinin bir parçasıdır.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkmenistan'ın dtö'ye gözlemci olarak katılma konusundaki tutumunu açıkladı. Bu konuyu incelemek için ülkede yapılan büyük hazırlık çalışmaları hakkında bilgi vererek, üç önemli hususa dikkat çekti. Dtö'ye gözlemci olarak katılım, Türkmenistan'ın uluslararası ekonomik yapılara entegrasyonuna katkıda bulunur, yurtdışından yatırımlar çeker, yatırımcılar ve ticaret ortakları için garanti ve şeffaflık sağlar ve aynı zamanda ülkenin ticari konularda konumunu güçlendirir.

Taraflar ayrıca, daha fazla işbirliği ile ilgili bir dizi konuyu tartıştılar, Dünya Ticaret Örgütü'ne katılma prosedürü hakkında öneriler ve görüş alışverişinde bulundular.

Kaynak: nCa news