Türkmenistan firması Yakyn Dost Portföyüne Yeni Ürünler Kattı

16 Temmuz 2019

Özel bir Türkmen şirketi olan Yakyn Dost, “Garaja” markası altında cam şişelerde meyve kompostosu üretmeye başladı. Ürün çeşitliliği oldukça çeşitlidir: ayva, çilek, vişne, armut, kayısı, erik ve elma.

Lebap velayat'taki Kerki kentinde bulunan tesisin müdürü Serdar Ashirov, ürünlerinin Türkmenistan'ın her tarafında yüksek talep gördüğünü söyledi. Yerel girişimciler ve tarım birlikleri, şirkete meyve toplamanın genellikle Mayıs ayında başladığı ve Aralık ayında sona erdiği tesislerinden hammadde temin etmektedir.

Yakyn Dost ekonomi toplumu ayrıca yedi çeşit reçel ve dört turşu üretir: salatalık, domates, lahana, çeşit çeşit. Fabrikası Türkiye'de yapılan modern işleme makineleri ile donatılmıştır.

Ashirov, "Ürün yelpazesini daha da genişletmek için çabalıyoruz. Leko ve konserve domates üretimine başlamayı planlıyoruz" diyor. "Ürünlerimizden hiçbiri boya, koruyucu veya GDO içermiyor. Talepleri yüksek değil, bu yüzden bizim için başarı. Şu anda ürünlerimizi Rusya, Özbekistan ve Kazakistan'a ihraç etmeyi planlıyoruz".

Şirketin yeni fabrikası geçen yıl eylül ayında açıldı.

Kaynak: nCa News Bulletin