Türkmenistan Mari ilinde Yüksek teknoloji Ayakkabı Fabrikası inşa edilecek

06 Aralık 2019

IP Röwşen, erkek, kadın ve çocuk ayakkabılarının günlük üretimini artırmayı planlıyor. Mary girişimcileri, 800 işçiyi çalıştıracak ve yılda birkaç milyon çift ayakkabı üretecek büyük bir modern fabrikanın inşası ile faaliyetlerinde yeni bir önemli aşamaya ulaşmayı hedeflemektedirler. Büyük bir projeyi uygulamak için, bireysel girişimcilere yedi hektar arazi tahsis edildi.
 
Önümüzdeki iki yıl içinde kendi sermayesi ile inşa edilmesi planlanan modern ayakkabı üretim tesisi, doğal hammaddeler, tekstiller ve diğer malzemelerden taban da dahil olmak üzere ayakkabının tüm parçalarını üretmek için tasarlanmış otomatik ve robotik ekipmanlarla donatılacak.

Yenilikçi teknolojiler, aynı anda düzinelerce moda ayakkabı modelini piyasaya sürmeyi ve müşteri talebine esnek bir şekilde cevap vermeyi sağlayacaktır. Bu sadece iç ihtiyaçları sağlamakla kalmayacak ve bu tür ürünlerin ithalat hacmini azaltacak, aynı zamanda ihracat fırsatlarını da önemli ölçüde genişletecektir.
 
Deri ayakkabı üretimi için yüksek kaliteli hammadde tedarikçisi, ülkenin hayvancılık çiftlikleri ve hakiki deri özel tedarikçileri ile yakın işbirliği kurmuş ve bunun işlenmesi için gerekli temellere sahip olan Maksat Deri Open Anonim şirketidir.
 
Şu anda, Röwşen bireysel işletme yılda ithal ve yerel hammaddelerden yaklaşık 300 bin çift ayakkabı üretmektedir. Yüksek tüketici talebi olan ürünler şirketin markalı mağazalarında satılmakta ve komşu ülkelere ihraç edilmektedir.

Kaynak: TDH, nCa news bulletin