Türkmenistan, Polipropileni Çin'e İlk Kez demiryolu İle Taşıyor

24 Ağustos 2020

Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Açık Anonim Şirketi, ilk kez gerçekleştirdiği Kuzey-Güney demiryolu hattı boyunca Kazakistan topraklarından Çin'e polipropilen nakliyesini kolaylaştırdı.

TULM, Business Turkmenistan'a  verdiği demeçte, 42 adet 40'lık konteynerden oluşan ilk konteyner treninin bu yıl 12 Ağustos'ta Türkmenbaşı limanından gönderildiğini ve 12-15 gün içinde Çin'in Qingdao istasyonuna teslim edileceğini söyledi.

Aynı zamanda Çin'den Türkmenistan'a 48 adet 40'lık konteynerden oluşan bir konteyner treni gelecek. Bu trenler Kazakistan'daki Altynkol istasyonundan geçecek. Şu anda konteynerler Türkmenistan'a ait vagonlardan Çin vagonlarına ve tam tersi şekilde yeniden yükleniyor.

Güzergahın toplam uzunluğu 8.746 kilometredir, bunun 712 kilometresi Türkmenbaşı limanından Serhetyaka'ya, 3.450 kilometresi Kazakistan'dan Bolaşak'tan Altynkol'a ve 4.584 kilometresi Çin'den Horgos'tan Qingdao'ya geçmektedir.

TULM, Çin'e polipropilen ihracatı için bu taşıma yönteminin en uygun ve uygun maliyetli olduğunu ekledi.

TULM, bu taşıma yöntemini düzenli olarak gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Şirket, Türkmenistan'ın uluslararası demiryolu iletişiminin gelişimine ve diğer ülkelerle ticari ilişkilerine katkıda bulunmaya devam etmeyi planlamaktadır.

Kaynak:NCA