Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Fuarı Düzenlendi

19 Mart 2019

Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Sendikası'nın (UIET) kurulmasının 11. yıldönümüne adanmış bir sergi, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ana salonunda Cumartesi günü açıldı. Sendika, sosyal ve ekonomik değişikliklere büyük katkı sağlayan 22.000'in üzerinde özel işletme temsilcisi bir araya getiriyor.

Açılış törenine Hükümet ve ulusal parlamento üyeleri, Türkmenistan'a akredite olmuş diplomatik birliklerin temsilcileri, bakanlıklar ve sanayi birimleri, kamu ve medya katıldı.
 
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve özel girişimlerin yapıcı gelişimi için ülkemizde optimal yasal, ekonomik, finansal ve sosyal koşulların yaratılmasının vurgulandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un tebrik mesajına büyük dikkatle dinlediler.

Ticaret ve Sanayi Odası binasının girişinde, tematik sergi, organizatörlerin UIET ve Anonim Ticaret Bankası Rysgal ofislerinin ölçekli kopyalarını, alışveriş ve eğlence merkezi Berkarar, vb. Büyük monitör, girişimci topluluğun başarıları hakkında bir video dizisini gösterdi ve ülkenin entegre kalkınma programlarının uygulanmasına büyük katkı sağladı.

Yakınlarda, Ahal ve Khorezm vahaları arasındaki karavan rotasındaki en ilginç ve az çalışılmış anıtlardan biri olan Shehrislam'dan eserler taşıyan bir vitrin var. Ortaçağ nesnesinin incelenmesi UIET'in sponsorluğunda aktif aşamaya girdi. Himaye projesi, Türkmen işinin çok yönlü faaliyetlerinde yeni bir yönelimin başlangıcını işaretledi.

Sergide, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış 188 özel şirket: sanayi, tarım, inşaat ve inşaat malzemeleri, işleme ve gıda endüstrisi, taşımacılık, lojistik, turizm, eğitim, ticaret ve hizmetler, bilgi ve iletişim teknolojileri ve çok daha fazlası stantlarını sundu.
 
QR kodlarıyla yapılan ödemelerle yeni hizmeti tanıtan Anonim Ticaret Bankası “Rysgal” pavyonu büyük ilgi gördü. Asya ülkelerinde çok popüler olan bu tür bir işlem ülkemizde dijital ekonominin yoğun gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Türkmen Tranzit'in standı, banka kartı üzerinden temassız işlemlere olanak tanıyan POS terminalleri gösterdi.
 
Yerli girişimciler aktif olarak faaliyetlerine ileri teknolojiler getiriyorlar. Ülkenin çeşitli yerlerinde tuğla, betonarme yapı, su yalıtım malzemeleri, yıkanmış kum, izogami, genleşmiş polistiren, genleşmiş kil, çeşitli emülsiyonlar, elektrik kabloları ve hortumlar, bordürler, yağ ve hava filtreleri üretimi için modern tesislerin başarıyla işletilmesi piller vb.

Yüksek kaliteli, rekabetçi yapı malzemeleri gösteren işletmeler arasında özel şirketler vardır: Maksatly geňeş, Çaly, Ak Bulut, Daşly gala, vb. Son yıllarda, ülkedeki bireysel işletmeler, siatkov türünde yapı malzemelerinin yapımında ustalaşmıştır. uluslararası kalite standartlarını karşılar.

Ayrıca, devletin ikame yerine getirme programını uygulamak için yerli girişimciler, hammadde olan yerli hayvan çiftlikleri tarafından tedarik edilen deri ürünleri üretimine başladılar. Bu nedenle ülkemizde yeni tür ürünler üretme fırsatı ortaya çıktı - iç piyasada yabancı analoglarla başarılı bir şekilde rekabet eden yüksek kaliteli ayakkabı ve mobilya, ve gelecekte ihraç edilecek.

Bugünkü sergi, girişimcilerin ticaret ve hizmetlerin geliştirilmesindeki başarılarını da tanıtıyor. Bugün özel mağazalar açıyorlar, franchising ilkesiyle ticaret yapıyorlar. Bunun bir örneği, UIET tarafından inşa edilmiş olan büyük metropol alışveriş merkezlerinden Berkarar, Garaşsyzlygyň15 Byllygy, Aşgabadyyialkymy butikleridir.

Kaynak: nCa News Bulletin