Türkmenistan Sınır Kontrol Noktalarında Sıhhi Standartları Uyguluyor

25 Ağustos 2020
Yeni koronavirüsün dünyada yayılmasının ilk günlerinden itibaren gümrük operasyonları sırasında bu virüsün yayılmasını önlemek için Türkmenistan sınır kapılarında önleyici tedbirler ve organizasyonel çalışmalar gerçekleştiriyor.

Türkmen Devlet Gümrük Servisi'nin Cuma günkü bildirişine göre, hizmet, sağlık ve bitki sağlığı kontrolü ve veterinerlik gözetimini uygulamak için tüm devlet sınır kontrol noktalarında net bir sistematik çalışma oluşturdu ve kontrol noktalarına gerekli tüm tıbbi ekipman ve ilaçların sağlandığını ekledi.

Ayrıca, sınırda karayolu ve demiryolu kontrol noktalarında ve Türkmenbaşı Uluslararası Limanında modern dezenfeksiyon terminalleri devreye alındı. Bu terminallerin görevi, ülkeye gelen araçların, römorklarının, vagonların ve konteynerlerin tamamen dezenfekte edilmesidir. Komşu devletlerin sınır geçişlerinde koordineli olarak önleyici ve karantina çalışmalarının uygulanması için de çaba gösterildi.

Ayrıca gümrük hizmetleri verilirken devlet tarafından aktif rol alındığını, ülke genelinde mal taşımacılığının kolaylaşması ve verimliliğinin artırılması ve sağlık standartlarının en iyi şekilde uygulanması için her türlü çabanın gösterildiği belirtildi.

Kaynak:NCA Bulletin