Türkmenistan’a ABD'den kaliteli meyve yetiştirme semineri

29 Temmuz 2019

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği ile birlikte, Aşkabat'ta meyve bahçesi sahipleri ve tarım uzmanları için meyve ve meyve ağacı yetiştirme teknolojileri üzerine bir seminer düzenledi.
Seminer sırasında, bir USAID bahçecilik geliştirme uzmanı, kiraz, elma ve üzüm gibi yüksek ihracat potansiyeline sahip yüksek kaliteli meyveler yetiştirmek için metotlar ve teknolojileri paylaştı. USAID ve Türkmenistan özel sektörü, meyve ve sebze ürünleri yetiştirmek ve ihracatı teşvik etmek için meyve sahiplerine en iyi teknolojiler hakkında eğitim sağlayarak, Türkmen üreticilerinin yeni hedef pazarlara girme önkoşulları yaratıyor. Seminer katılımcılarına hitap eden USAID'in Türkmenistan Vekili Daniel VerSchneider şunları söyledi: “Meyve ve sebze sektörü, Türkmenistan ekonomisinin önemli bir sektörüdür. Sanayiciler ve Girişimciler Birliği ile birlikte, ürünlerin kalitesini ve miktarını iyileştirmek, ihracat potansiyelini artırmak ve kırsal alanlarda yeni işler yaratmak için yeni yöntem ve teknolojileri yerel çiftçilere devretmek istiyoruz. ”
USAID ile Sanayiciler ve Girişimciler Birliği, söz konusu semineri Orta Asya'da rekabet gücü, ticaret ve iş yaratma konusundaki USAID projesi kapsamında gerçekleştirdi. Bu beş yıllık proje, Orta Asya ülkelerinde meyve ve sebze, turizm, taşımacılık ve lojistik sektörlerinde ihracat potansiyelin oluşturulması ve yeni istihdamın yaratılması için başlatıldı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni