Türkmenistan’da ayakkabı üretimi artıyor

14 Ekim 2020

Türkmenistan’da özel sektörde çeşitli alanlarda üretime büyük hız kazandırılıyor. Üretim alanlarının biri de ayakabbı sektörüdür. Türkmenistan Mari vilayetinde "Gerçek" firması, bu yıl 4 milyon ayakkabı üretti. Yıl sonuna kadar bu sayının 6 milyona ulaşması bekleniyor.
Rysgal gazetesine göre 2015 yılında faaliyete geçen şirket, şu anda sonbahar-kış sezonu için yeni ürünler üretiyor. Günümüzde ağırlıklı olarak deri botlar yapılmaktadır. Burada yüzlerce ayakkabı üretiliyor. Çocuklar, gençler, gelinler ve erkek çocuklar için farklı boyut ve büyüklükteki ürünler ülke vatandaşları tarafından büyük beğeni toplamaktadır.
İşletmede dokuma, lazer, dikim, nakış, ayrı bölümlerde açık ve kapalı ürün imalatı olmak üzere 7 departman bulunmaktadır. Hammadde kalıplama, çeşitli renkli iplik dokuma ve diğer ekipmanlar bölümler otomatik kontrolüne sahiptirler. Hammadde olarak iplikler, poliüretan, polivinil klorür kullanılmaktadır.
Yıllık ayakkabı üretim tesisi, yıllık 19,5 milyon ayakkabı kapasitesine sahiptir. Şirket şu anda 397 çalışanı istihdam etmektedir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni