Türkmenistan'da Bulunan Karaboğaz Üre Fabrikası, Ürünlerinin Çoğunu İhraç Ediyor

11 Ocak 2021

Karaboğaz Üre Fabrikası, ürünlerinin çoğunu ihraç ediyor.

Geçtiğimiz yıl, üre üretim planı üre fabrikasında başarıyla uygulandı. Üretilen ürünlerin neredeyse tamamı dış pazarlara ihraç edildi. "Türkmenistan" gazetesine göre, çalışma temposu açısından, tesis yakında tasarım kapasitesine ulaşacak.

Kimya endüstrisinin ülke ekonomisinin öncelikli alanlarından birinin gelişiminde önemli aşamalardan biri olan kompleks, 10 bin ton kapasiteli amonyak depolama tesisi, deniz suyunun arıtılması ve tuzdan arındırılması için bir tesis, elektrik enerjisi üretimi için güçlü bir gaz türbini jeneratörü, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra bir dizi başka üretim birimi olmak üzere toplam 100 bin kapasiteli depolama tesisleri içermektedir. Bilimin kazanımlarına ve ileri deneyime dayalı tesisin üretim kapasitesi, yıllık 1 milyon 155 ton yüksek kaliteli üre, 660 bin ton amonyak üretimine yöneliktir. Emrinde bu kadar büyük üretim kabiliyetine sahip olan tesis, yüzlerce yurttaşın istihdam edilmesi için koşullar yarattı.

Toplam 60 hektarlık bir alanı kaplayan tesis, tesisin yüksek üretim kapasitesini sağlayan en gelişmiş tam otomatik yabancı ekipmanlarla donatılmıştır.

Kaynak:NCA Bulletin