Türkmenistan'da Hayvancılık Kompleksi Keçi Sütü Üretimini Arttırıyor

11 Ağustos 2020

Türkmenistan’ın Ahal velayatının Gökdepe etresinde yer alan Sahabatly Ekonomi Topluluğu'nun modern hayvancılık kompleksi, İsviçre Saanen ırkından yaklaşık 450 keçi ve yaklaşık 400 sığır içermektedir.

Ahal Durmuşy gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, hayvancılık kompleksindeki her keçi günde ortalama 2 litre süt veriyor.

Rapora göre kompleksin mekanize makinelerle donatılmış sağım odası 32 ineğin aynı anda sağımı için tasarlandı.

Hayvancılık kompleksindeki inekler günlük 7 ton süt üretir ve bu daha sonra mandıra bölümünde işlenir.

Kompleksin uzmanı Mekan Minyasov, pastörize keçi sütü talebinin artık çok yüksek olduğunu belirterek, "1 litrelik kaplarda ambalajlanan bu ürünler, halk arasında büyük bir popülerlik kazandıklarını" söyledi.

Minyasov, firmanın Paýtagt ve Dilim markalı peynirleri, 400 gram ekşi krema ve suzma ile 1 litrelik ve 0.5 litrelik kaplarda paketlenen kefirin müşteriler arasında yoğun talep gördüğünü sözlerine ekledi.

Sahabatly Ekonomi Derneği'nin hayvancılık kompleksi 2014 yılında açıldı. Yıllık 2 bin ton süt ve süt ürünleri ve 30 ton et ürünleri kapasitesi olan kompleks 9 hektarlık bir alan kaplıyor. Şirket ayrıca yonca, mısır, arpa ve diğer yem bitkilerinin ekimine yönelik 400 hektarlık bir tarım alanına sahiptir.

Kaynak: nCa News Bulletin