Türkmenistan’da internet bankacılığı ve e-cüzdan hizmeti

20 Kasım 2019

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nin bankası Rysgal Anonim Ticaret Bankası, yeni türlerde dijital hizmetler geliştiriyor ve uzaktan bankacılık sistemini yönetmek uygulamaları için çalışıyor.
Türkmen basınında yer alan habere göre, halihazırda, tüzel kişiler ve girişimciler için internet bankacılığı hizmetinin başlatılması için teknik hazırlıkların tamamlandığı ifade edilmektedir.
Banka uzmanlarından Abat Kurbanov’un yaptığı açıklamasında, müşterilere varlık ve takas işlemlerine uzaktan yönetmek için yeni hizmetler sunmaya devam edildiği kaydedildi. Bu, hiç şüphesiz bankacılık hizmetlerinin kullanılabilirliğini ve ayrıca tüzel kişiler için hizmet kalitesini artıracak ve nakitsiz dolaşımı hızlandıracaktır.
Ayrıca, banka yeni bir hizmeti sundu. “Rysgal Pay” elektronik cüzdan hizmetini başlatıyor. QR kodlu ödeme sistemi ve mobil cüzdan, mobil cihazınızdan herhangi bir ödeme yapmanıza olanak sağlar. Ecüzdan kredi kartı veya banka hesaplarının daha güvenli kullanım imkânları sunmaktadır.


Kaynak: Atavatan Türkmenistan