Türkmenistan'da Özel Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Büyüyor

06 Ocak 2021

Türkmenistan'da Özel Bir Kümes Hayvanları Çiftliği 12,5 Bin Hindi Üretti.

Türkmenistan'ın Rysgal gazetesinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, Maksada Okgunly Individual Enterprise’ın Ahal velayat’ın Geoktepe etrapindeki kümes hayvanı çiftliği 12,5 bin hindi yetiştirdi.

İşletme başkanı, şirketin 2013 yılında hindi üretimine başladığını söyledi. Komplekste farklı hindi türleri yetiştirilmeleri için gerekli şartlara uyularak yetiştiriliyor. Şirket, yerel iklim koşullarına ideal olarak adapte edilmiş seçilmiş kuş türlerini yetiştirmektedir.

Rapora göre kümes hayvanı çiftliği, kümesleri dijital kontrol sistemi kullanarak işletiyor. Sistem, kanatlıların sağlığı için gerekli olan hava sıcaklığı ve nemi, atmosferik basınç, rüzgar hızı, amonyak içeriğini analiz edebilen 5 adet ölçüm cihazı içermektedir. Kümeslerdeki sıcaklık 21 ° C'de (± 1.5 ° C -2 ° C) tutulur.

Kompleks, 23 hektarlık bir alanı kaplamaktadır ve Fransız Aviagen firmasının makineleri ile donatılmıştır. Kümes hayvanı çiftliğinin kuluçka ve tutma, tavuk ve gobbler yetiştirme ve yem hazırlama için ayrı atölyeleri vardır. Geçen yıl komplekste sosis atölyeleri de açıldı.

Şirketin gelecek planları arasında seçme çalışmalarının yürütülmesi ve Hindi'nin yeni yerel ırklarının geliştirilmesi yer alıyor.

Kaynak:NCA Bulletin