Türkmenistan'da Sigorta Çalışmaları Geliştirilecek

01 Haziran 2020

SİGORTA ÇALIŞMALARI GELİŞTİRİLECEK
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Gadırgeldi Müşşikov aynı zamanda sigorta çalışmalarının geliştirilmesine yönelik bilgi verdi.
Özellikle, ilgili alandaki çalışmaları kolaylaştırmak ve bu alandaki hizmet listesini artırmak amacıyla, Her Türlü Araç çeşitlerinin yolcuları ve ulaştırma sektörünün çalışanlarının Zorunlu Devlet Sigortası Yönetmeliğinin taslak bir versiyonu geliştirilmiştir.
Belgede, şartlar ve gereksinimler, Türkmenistan “Sigorta Üzerine”, “Motorlu Taşıtlar Hakkında”, “Demiryolu Taşımacılığı Hakkında”, Hava Yasası ve Ticari Nakliye Yasası ile uyumludur. Çalışmanın sonuçlarına dayanarak, Her Türlü Araç Yolcusu, Hava, Deniz, Nehir, Motorlu Taşıt ve Demiryolu Taşımacılığı Çalışanlarının Zorunlu Özel Sigortası hakkında taslak Karar hazırlanması planlanmaktadır.
Teklifi onaylayan Devlet Başkanı, bu çalışmanın Türkmenistan'ın sigorta sisteminin uluslararası sigorta pazarına aktif entegrasyonuna katkıda bulunmayı amaçladığını kaydetti.
Daha sonra Türkmen Lider kısa sürede devlete ait işletmeleri özelleştirme, anonim şirketlere dönüşme ve temelde özel teşebbüsler oluşturma konusunda çalışmaların yapılmasını istedi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni