Türkmenistan'da TAPİ doğalgaz projesi görüşüldü

29 Temmuz 2020

Türkmenistan petrol ve doğal gaz kompleksinin merkez binasında, Türkmengaz Devlet Kurumu tarafından Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesine katılan ülkelerin temsilcileri ile bir video konferans formatında toplantı yapıldı. Bu konuda ‘Nebit-Gaz’ gazetesinin internet sitesinde haber verildi.
Bu toplantıda Türkmen tarafını Devlet Bakanı – Turkmengaz Devlet Kurumu Başkanı Batır Amanov ve sektörün diğer yetkilileri temsil etti. Toplantıda bu dev projenin hayata geçirilmesi konusundaki önemli konular görüşüldü. Özellikle finansal ve inşaat boyutlarına değinildi. Dünyadaki koronavirüs ile mücadeledeki bazı kısıtlayıcı önlemlere rağmen, taraflar bu projenin uygulanmasına büyük ilgi gösterdiler ve pandeminin sona ermesinden sonra çalışmaların aktif bir biçimde devam ettirilmesi değerlendirildi.
Toplantıya katılanlar, TAPI projesinin uygulanmasında Türkmenistan'ın enerji sektörünün gerçekleştirdiği faaliyetlerini çok takdir ettiler. Bu bağlamda, bu projenin desteklenmesinde kaydedilen önemli ilerlemenin yanı sıra, tüm bölgede enerji güvenliğini sağlayacak bu iddialı projenin uygulanmasını hızlandırmayı amaçlayan Türkmenistan Devlet Başkanı’nın yapıcı çabaları vurgulandı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni