Türkmenistan'da Tedavi amaçlı kil ve deniz tuzu paketleme tesisi faaliyetlerini artırdı

24 Nisan 2019

2014 yılında, Balkan velayat'ın Jebel köyünde tedavi edici killerin ve deniz tuzunun paketlenmesi için bir tesis devreye alınmıştır. Üretimin temeli doğal kaynaklar - volkanik çamur ve Mollakara Gölü'nün çamuru ve Hazar sularından elde edilen deniz tuzu. Bu, SNG.Today’ın Türkmenistan’daki muhabiri tarafından rapor edildi.

Yeni tesisin üretim kapasitesinin 200 bin paket Mollakara kili ve 100 bin paket volkanik çamur ve deniz tuzu da dahil olmak üzere yılda 400 bin paket bitmiş çevre dostu tedavi ve kozmetik ürün olduğu belirtilmelidir.

Şirket, İtalyan, Japon, Belçika, Türk ve Fransız üreticilerin modern ekipmanlarıyla donatılmıştır.

- Tesis iki ana bölümden oluşmaktadır: üretim (tuz ve çamur) ve kalite kontrol departmanı. Çamurlar volkanik ve siltlere ayrılır. Mollakara gölü, killi kiliyle dünyanın her yerinde ünlüdür. Ayrıca Esenguly volkanik çamur yüksek iyileştirici özelliklere sahiptir. Doğal hammadde olarak volkanik çamur ve deniz tuzu, Gökpatlavuk ve Mollakara Gölü ilçesinde çıkarılmaktadır. Deniz tuzu ve tedavi edici çamurların işlenmesi için atölyede, hammadde kırma taş, kum ve diğer yabancı maddelerden özel bir elek ile iyice temizlenir. Tüm teknik standartlara göre saflaştırma işleminden sonra, su, terapötik çamurla karıştırılır ve özel su boru hatları aracılığıyla sağlanır. Bu bölümün kapasitesi saatte 600 pakettir. Atölyedeki deniz tuzu şu şekilde işlenir: ilk önce ezilir ve mıknatıslarla iyice temizlenir. Daha sonra belli bir basınç altında istenen ezilme büyüklüğüne getirilir. Bundan sonra, çeşitli yerel şifalı otlar, doğal kökenli katkı maddeleri ile zenginleştirilmiştir. Bu tür maddelerin üretimi için üretim kapasitesinin her 3 dakikada bir 600 gram olduğunu, girişimci Bayatgul Berenova'nın üretim bölümünün işletmecisi olduğunu söyledi.

Şirket ürünlerini, Türkmenistan'ın başkenti ve bölgelerinde bulunan sanatoria, sağlık ve tedavi merkezleri, hastaneler, sağlık evleri ve eczanelere yönlendirmektedir. “Türkmenistan'da Yapılan” etiketli tıbbi ürünleri ithal etmek için ülkede çok fazla çalışma yapıldığını ekliyoruz.

Kaynak: nCa News Bulletin