Türkmenistan’da Türk Şirketi yeni proje aldı

31 Ağustos 2020

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, video konferans eşliğinde Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, vilayet valileri ve Aşkabat Belediye Başkanı’nın katıldığı toplantıda ülke gündeme değerlendirildi.
Türkmenistan Devlet Başkanı toplantıda, Türkmenbaşı Petrol Rafinerisi’nde 2 adet gaz türbinin inşa edilmesi ve mevcut elektrik santralinin yenilenmesine yönelik Karar imzaladı. Bu Karar, ülkenin 2019-2025 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programına uygun olarak Türkmenbaşı Petrol Rafinerisi için belirlenen görevlerin başarılı bir şekilde uygulanması yanı sıra teknolojik tesislerin bakımı ve kesintisiz çalışması için imzalanmıştır.
PROJE ÇALIK ENERJİYE EMANET
Sözkonusu karar kapsamında Türkmenbaşı Petrol Rafinerisi’nde 2 adet gaz türbinin inşa edilmesi ve mevcut elektrik santralinin yenilenmesi konusunda Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş şirketi ile anlaşma imzalanacak. Türk şirketi, bu projeyi 18 ay içerisinde tamamlayacak. Projenin maliyeti Türkmenbaşı Petrol Rafinerisi’nin kendi kaynakları ile karşılanacak.
Çalık Enerji Şirketi, Türkmenistan'da şimdiye kadar çok sayıda gaz türbinli elektrik santralinin inşaatını başarıyla tamamladı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni