Türkmenistan'da yeni inşaat projeleri geliyor

12 Mart 2019

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, video-konferans eşliğinde çalışma toplantısını gerçekleştirdi. Türkmen Lider video bağlantılı çalışma toplantısında vilayet valileri, Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları ve bazı yöneticiler ile görüştü.
Toplantıda, tarım işleri, Aşkabat ve diğer vilayetlerdeki kalkınma programı kapsamında yürütülen çalışmalar ve bir dizi inşaat projeleri değerlendirildi.
İlk olarak video bağlantılı toplantıda, Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durdılıyev, başkentteki çalışmalar, toplu ağaçlandırma kampanyası için yapılan hazırlıklar doğrultusunda bilgilendirdi.
İçişleri Bakanı İskender Mulikov ise yollardaki araç güvenliği, yangın güvenliği ve kamu alanlarındaki düzen konusunda bilgi verdi.
Aşkabat Belediye Başkanı, yangın güvenliği yönetimi binasının ve Aşkabat’ın kuzey bölgesinde inşa edilmesi planlanan spor tesisinin projesini sundu.
Daha sonra Ahal, Balkan, Daşoğuz, Lebap ve Mari vilayet valileri sırasıyla Türkmen Lideri’ne kendi sorumlu oldukları vilayetlerdeki mevsimlik tarım işleri, halkın sosyal şartlarının iyileştirilmesi yönünde yapılan çalışmalar, ağaçlandırma kampanyası için yapılan hazırlıklar doğrultusunda bilgi verdi.
Daşoğuz valisi Devlet Başkanı’na 71 hektar alana inşa edilecek toplu konut projesi hakkında bilgi verdi. Bu bölgede bin 496 aile için 4 katlı konut, bunun yanı sıra okul, kreş, sağlık evi, mağazalar ve birçok sosyal amaçlı tesisler inşa edilecek.
Türkmen Lider projeleri inceleyerek, inşaat çalışmaların kaliteli yapılması ve dairelerde huzurlu bir yaşam için bütün imkanların oluşturulmasını istedi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni