Türkmenistan’ın Borsası CEF’de İhale Açacak

06 Ağustos 2019

11-12 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak ilk Hazar Ekonomi Forumu çerçevesinde, Türkmenistan Devlet Hammadde Borsası (SCRMET), Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı'nda Beyik Yüpek Ýol Otel'de büyük hacimli petrol ve petrol ürünleri, tekstil ürünleri, hafif sanayi ve Türkmenistan'da yapılan diğer ürünler ile ilgili ihaleleri düzenleyerek satmayı planlıyor.

SCRMET, ilgilenen tüm tarafları 11 Ağustos 2019'da yapılacak açık artırmaya davet ediyor.

Türkmenistan Borsası, Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, ortaklaşa olarak Hazar ülkelerinin Yenilikçi Teknolojileri Uluslararası Sergisi ve “Türkmen Sahrasy-2019” otomobil fuarını Avaza Ulusal Turizm Bölgesi'nde gerçekleştirecek.

Uluslararası sergide Yama Petrol Ltd. Şti. (Afganistan), Erkin yol Şti. (Afganistan), Areti (İsviçre), Danuba Petrol Ticaret SA (Lüksemburg), Polimerug Polimer LLC (Rusya) , Promyşlennyye inwestisii OJSC (Rusya), Paul Reinhart AG (İsviçre), Olam International (Singapur), AMUL LLC Türkmenistan Ticaret Evi (Özbekistan), Cam Satışı PE (Özbekistan), Ferlo Business Limited (Özbekistan), Dragon Oil, CNPC, Petronas ve Shlumberger gibi birçok yabancı şirketin ürünlerini ve etkinliklerini sergilenecek.

Kaynak: Business Turkmenistan