Türkmenistan’ın petrol üretim alanları genişliyor.

31 Temmuz 2019

Yaklaşık 14 bin 176 metre, Korpece'nin Türkmennebit Şirketler Grubu'nun Nebitgazburavlyysh şirketlerine olan güveninin sondaj operasyonlarının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre çok daha fazla olan kuyuların kazılmasıydı.

Bitarap Türkmenistan gazetesinin bugün bildirdiği gibi, bu penetrasyonun ana hacmi, Esenguly bölgesindeki petrol ve doğal gaz saha yöneticileri için ilgili çalışma cephesini yaratarak operasyonel bir amaca sahiptir. Burada jeologlara göre, zengin yağ ve hidrokarbon birikintileri var. Bunun kanıtı, doğal gazın başarılı bir şekilde üretildiği 2010-2011 döneminde maden kaynaklarının potansiyelleri tarafından keşfedilen “Altykuyy”, “Kemer”, büyük petrol ve gaz sahalarıdır. Bu alanlarda, mevcut modern, güçlü gaz birikimi ve küresel üreticilerin ekipmanlarıyla donatılmış gaz kompresör istasyonları kullanılmaktadır.

Bilgiye göre, Çin yapımı güçlü bir sondaj kulesi “ZJ-70DS” derin sondaj sırasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Sondaj kulesi, “Uzyn-Ada” ve “Altynkuy” alanlarındaki derin kayaları delme sürecinde kendini kanıtlamıştır.

Kaynak, şu anda, sondaj yönetimi alt topraklarının potansiyellerinin, küresel üreticilerin yeni ekipman ve teknolojisine hakim olmalarının araştırmanın coğrafyasını genişlettiğini belirtti.

Kaynak: nCa news bulletin