Türkmenistan'ın petrol ve gaz kompleksi, yedi aylık çalışmanın sonuçlarını özetledi

18 Ağustos 2020

Bugün [17 Ağustos], Bakanlar Kurulu Başkan Vekili Myratgeldi Meredov başkanlığında, Türkmenistan petrol ve gaz kompleksinin Merkez binasında sektördeki işletmelerin çalışmalarının sonuçlarının açıklandığı bir raporlama toplantısı yapıldı. Nebit-Gaz yayınına göre 2020 yılının yedi ayı değerlendirildi.

Toplantı, ana liderlerin katılımıyla görüntülü iletişim yoluyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Meredov, ulusal ekonominin sektörlerinin çalışmalarının sonuçlarının özetlendiği, bir video bağlantısı biçiminde yapılan ve Bakanlar Kurulu'nun genişletilmiş toplantısının sonuçlarını ve geleceğe yönelik petrol ve gaz endüstrisi politikaları belirlendi.

 Raporlama döneminde, sıvılaştırılmış gaz üretim hacmi önemli ölçüde artmıştır.

Daha sonra Devlet Kurumu "Türkmennebit" başkanı G. Baigeldyev, Devlet Şirketi "Türkmengeoloji" başkanı M. Rozyev, TKNPZ D. Chishiev genel müdürü ve ayrıca kompleksin departman ve işletme başkanları. Raporlarında, Galkynysh ve Dovletabat sahalarındaki kapsamlı çalışmaların tutarlı bir şekilde oluşturulmasının yanı sıra, yeni kuyuların geliştirilmesi ve mevcut Uzynada, Altyguyy, Goturdepe sahalarının verimliliğinin artırılması alanındaki çalışmaları rapor ettiler.

Görevlerin yerine getirilmesi ve TKNPZ'nin yanı sıra Seydi petrol rafinerisinin kapsamlı gelişimi hakkında bilgiler açıklandı. Doğal gaz ve petrol çıkarımında sermaye yatırımlarının gelişmesi, petrol ürünleri üretiminde yenilikçi teknolojilerin tanıtılması, yabancı yatırımların sektöre çekilmesi, gazlaştırılması için üretim ve ekonomik göstergeler rapor edildi. nüfus.

Ayrıca Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattının inşası konularına değindiler.

Toplantı çerçevesinde, Devlet Doğalgaz Araştırma Enstitüsü "Türkmengaz", Devlet Kurumu "Türkmennebit" enstitüsü "Nebitgazylmytaslama" uzmanları tarafından yürütülen araştırma, tasarım ve etüt faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Turkmengaz Devlet Kurumu'nun Nebitgazkhyzmat yönetiminin mali ve ekonomik göstergelerine ilişkin raporlar dinlendi.

Kaynak: nCa News Bulletin