Vietnam Verimlilik Seviyesinde Komşu Ülkeleri Yakalamak İçin Baskı Altında

22 Mart 2019

Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası (VCCI) Başkanı Vu Tien Loc, Vietnam ile diğer bölge ülkelerinin verimlilik düzeyleri arasındaki farkın büyümesinin, komşu ülkelere yetişilmesi konusunda artan bir baskı yarattığını ifade etmiştir. Vietnam’ın verimlilik seviyesi 2011 yılı satın alma gücü paritesine göre 10.232 ABD Dolarına ulaşmış olup, bu rakam Singapur’un %7,2’sine, Malezya’nın %18,4’üne, Tayland’ın %36,2’sine, Endonezya’nın %43’üne ve Filipinler’in %55’ine denk gelmektedir.

Vietnam Ekonomi ve Politika Araştırma Enstitüsü (VEPR) Direktörü Nguyen Duc Thanh, Vietnam'ın on yıllardır üretkenlik üzerinde çalıştığını, Vietnam Komünist Partisinin toplantılarında ve Hükümet politikalarında bu konuya ilişkin üst düzey kararlarının alındığını, ancak bu kararların etkisiz kaldıklarını belirtmiştir. Direktör Thanh ayrıca, bu kararların etkisiz kalmasına ilişkin olarak üst düzey destek ve bağlılığın sürdürülememesi; firmaların, işçilerin ve girişimlerin katılımı için teşviklerin eksikliği; geleneksel bürokrasi ve gecikmeler ve yetersiz uluslararası destek gibi bazı nedenlerin bulunduğuna dikkat çekmiştir.


Kaynak: Hanoi Times
http://www.hanoitimes.vn/economy/2019/03/81E0D4AA/vietnam-under-growing-pressure-to-catch-up-with-productivity-of-regional-peers/

Yayımlayan: Hanoi Ticaret Müşavirliği