Aramayı kapat

Ticaret Bakanlığı Ana Sayfa

T.C. Ticaret Bakanlığı

Yüzüncü Yıl Logo Mustafa Kemal Atatürk Bayrak Recep Tayyip Erdoğan Resmi

2026 YILI OCAK AYINDA, İSTANBUL, KOCAELİ, İZMİR VE BURSA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT YAPARKEN, 35 İLİMİZDE İHRACATIMIZ ARTTI

20 Şubat 2026

2026 YILI OCAK AYINDA, İSTANBUL, KOCAELİ, İZMİR VE BURSA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT YAPARKEN, 35 İLİMİZDE İHRACATIMIZ ARTTI
 
2026 yılı Ocak ayında ihracatımız %3,9 oranında azalışla 20 milyar 328 milyon dolar olarak gerçekleşirken İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa illerimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yapmıştır. 2026 yılı Ocak ayında İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara ihracatta ilk beşte yer alan illerimiz olurken, Tekirdağ, Sakarya, Mersin, Gaziantep ve Manisa ikinci beşte yer alan illerimiz olmuştur.
 
2026 YILI OCAK AYINDA 35 İLİMİZDE İHRACATIMIZ ARTARKEN TOPLAM İHRACATIMIZ %3,9 ORANINDA AZALARAK 20 MİLYAR 328 MİLYON DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞTİ.
 
2026 yılı Ocak ayında İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara ihracatta ilk beşte yer alan illerimiz olmuştur. 2026 yılı Ocak ayında 35 ilimizde ihracatımız artarken, toplam ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre %3,9 oranında azalarak 20 milyar 328 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.
 
2026 YILI OCAK AYINDA FAALİYET İLLERİ BAZINDA İHRACATTA

 
İstanbul, 4 milyar 117 milyon dolarla birinci sırada,
Kocaeli, 2 milyar 546 milyon dolarla ikinci sırada,
İzmir, 1 milyar 795 milyon dolarla üçüncü sırada,
Bursa, 1 milyar 388 milyon dolarla dördüncü sırada,
Ankara ise 950 milyon dolarla beşinci sırada yer almaktadır. 
 
2026 OCAK AYINDA GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE FAALİYET İLLERİ BAZINDA İHRACATTA EN FAZLA ARTIŞ İNCELENDİĞİNDE
 
Ankara, 179 milyon dolarlık artışla birinci il,
Sakarya, 142 milyon dolarlık artışla ikinci il,
Şırnak, 70 milyon dolarlık artışla üçüncü il,
Çorum, 53 milyon dolarlık artışla dördüncü il,
Samsun ise 47 milyon dolarlık artışla beşinci il konumundadır. 

Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejilerimiz ile ihracatı artırmak üzere çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Diğer taraftan ihracatın ülkemiz sathına güçlü bir şekilde yayılmasını amaçlamaktayız. Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı neticesinde daha müreffeh bir Türkiye hedeflemekteyiz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2026 yılı Ocak ayı faaliyet illerine göre ihracat bülteni için tıklayınız.