Alman Hükümetinin Otomotive Destek Paketi Sektör Tarafından Olumlu Karşılandı

20 Kasım 2020

Almanya’da hükümetin çevre dostu düşük emisyonlu araç üretimini teşvik etmek amacıyla otomotiv sektörüne 3 milyar euro tutarında destek paketi ayırdığını açıklaması, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Volkswagen firması tarafından 18 Kasım 2020 Çarşamba günü yapılan açıklamada, kriz ortamında açıklanan bu destek paketini, ülkenin ana ihracatçı sanayisi konumunda olan otomotiv sektörüne hükümetin verdiği önemin bir işareti olarak gördükleri belirtildi.

Özellikle Çin ve ABD’li ticari rakipleriyle elektrikli teknolojilerde zorlu bir rekabet içerisinde olan ve pandeminin etkilerini de derinden hisseden Alman otomotiv sektörüne destek vermek amacıyla geçtiğimiz Salı günü Alman hükümeti tarafından sektöre tahsisli bir fon paketi açıklanmıştı.

Destek paketinin 1 milyar euro tutarındaki kısmının normalde 2021 yılında sonlanması beklenen elektirikli otomobil satışlarına müşteri indirimi teşviğinin 2025 yılına kadar uzatılmasına ayrılacağı belirtildi.

Alman hükümetinin fon haricinde bir yandan da potansiyel elektrikli araç müşterilerine güven vermek amacıyla şarj istasyonlarının sayısını arttırmak ve bunun için gerekli altyapı yatırımlarını hızlandırmak için de çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.

Fonun 1milyar euroluk diğer kısmının da eski kamyon ve ağır vasıtaların elektrikli modellerle değiştirilmesini teşvik etmek amacıyla hurda desteği olarak verileceği açıklandı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü