Arjantin Grevi Sona Erdirdi, Tahıl Kamyonu Faaliyeti Yeniden Başladı

05 Mayıs 2022

Taşımacılık verilerine ve liman kaynaklarına göre, dünyanın 1 numaralı işlenmiş soya ve 2 numaralı mısır ihracatçısı Arjantin'de hububat taşımacılığı faaliyeti geçen haftaki büyük grevin ardından normal seviyelere yakın bir seviyeye yükseldi.

Kamyoncular geçen hafta sonlarında, Güney Amerika ülkesinde tahıl taşımacılığını felç eden, yoğun soya ve mısır hasadının tam ortasında, limana gelen kamyonların sayısının neredeyse sıfıra ulaşmasına neden olan grevi sona erdirmek için anlaştılar.

Tarımsal lojistik firması AgroEntregas Pazartesi sabahı 4,295 tahıl kamyonunun liman terminallerine ulaştığını söyledi. Grev tedarik zincirini sekteye uğratmıştır.

Grev yapan kamyon sahipleri, artan akaryakıt fiyatlarını dengelemek için navlun oranlarında artış talep ediyorlardı. Arjantin tahıllarının yaklaşık %85'i yurtiçinde, çoğunlukla Parana Nehri üzerindeki iç limanlara kamyonla taşınmaktadır.

İhracatçılar, limanlardaki stoklar tükendiğinde oranlardaki artışın tahıl ihracatını felç edebileceği konusunda uyarmıştı.

Buenos Aires tahıl borsasına göre, çiftçiler soya fasulyesi ekilen alanın %14,4'ünü ve mısır ekilen alanın %19,4'ünü hasat etti. Borsa, 2021/22 soya fasulyesi hasadının 42 milyon ton ve mısır için 49 milyon ton olacağını tahmin etmektedir.

Kaynak: https://www.thecattlesite.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü