BAE'nin Doğrudan Yabancı Yatırımının 2024 Başlarında 2,5 Trilyon Dolar Olacağı Tahmin Ediliyor

22 Mart 2024

BAE, doğrudan yabancı yatırım alanındaki hakimiyetini korumaya devam ediyor. Tahminlere göre, 2024 yılı başı itibarıyla yurtdışındaki Emirlik yatırımlarının 2,5 trilyon dolarlık bir rakama ulaştığını gösteriyor.

BAE Uluslararası Yatırımcılar Konseyi (BAEIIC) genel sekreteri Jamal Bin Saif Al Jarwan, ülkenin hem kamu hem de özel sektörü kapsayan önemli ekonomik yatırımlarını vurguladı ve küresel ekonomik sahnede kilit bir oyuncu olarak BAE'nin konumunu sağlamlaştırdığı belirtti.

Devlet haber ajansı WAM'a yaptığı açıklamada Al Jarwan, Emirlik 'in gelişmekte olan pazarlara stratejik olarak odaklandığını ve daha fazla genişleme için önemli ortaklıkların kurulduğunu vurguladı. Bu proaktif yaklaşım, Mısır tarihindeki en büyük doğrudan yatırımı temsil eden Ras Al Hekma'nın (bölgeyi birinci sınıf bir tatil destinasyonuna, finans merkezine ve serbest bölgeye dönüştürmeyi öngören bir proje) geliştirilmesi için Mısır ile yapılan 35 milyar dolarlık tarihi yatırım anlaşması da dâhil olmak üzere önemli anlaşmalara yol açtı.

Kaynak: gulfbusiness
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü