Çin Yerli Ete Yöneliyor

08 Ocak 2021

China's Global Times gazetesinin haberine göre, daha fazla tüketici ve restoran işletmecisinin ithalat yerine yerel olarak üretilen eti seçmesiyle et fiyatları artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü COVID-19'un gıda kaynaklı bulaşma konusunda sınırlı kanıt bulunduğunu belirtmesine rağmen, Çinli tüketiciler domuz eti, tavuk ve sığır etini yerli çiftliklerden ithal soğuk zincir ürünlerinden daha güvenli olarak görmektedir.

Çin’in et ithalatı son aylarda yavaşlamıştır. Çin Genel Gümrük İdaresi'nden alınan veriler, Kasım ayındaki sığır ve domuz eti ithalatının Temmuz ayındaki ithalat hacimlerinden neredeyse yüzde 70 daha düşük olduğunu göstermektedir.

Koronavirüs salgını başladığından beri, sığır eti, domuz eti ve kümes hayvanları gibi çok sayıda soğuk zincir ürünü, COVID-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2 için test yapılmıştır. Test sonuçları Brezilya, Hindistan, Rusya ve Ekvador'dan et ithalatını yavaşlatmış ve geçici olarak durdurmuştur. Şimdiye kadar, yalnızca bir Çin eti sevkiyatının testi pozitif çıkmıştır.

Kaynak: thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü