Kolombiya'nın Kömür Üretimi Yılın Üçüncü Çeyreğinde Yıllık %47 Geriledi

01 Aralık 2020

Reuters'in Pazartesi günü (Dün) açıklanan resmi ülke rakamlarını kullanarak yaptığı hesaplamalara göre yerkürenin beşinci büyük kömür dışsatımcısı olan Kolombiya'nın kömür üretimi, ülkedeki Korona virüsü kısıtlamaları ve büyük bir madende devam eden grev nedeniyle yılın üçüncü çeyreğinde %47,2 oranında geriledi.
 
Kolombiya Madenler ve Enerji Bakanlığı ile Kolombiya Ulusal Madencilik Ajansı, ortak açıklamalarında Güney Amerika ülkesi Kolombiya'nın içinde bulunduğumuz yılın Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı döneminin üretim rakamı olan 20,8 milyon ton rakamına göre gerileyerek 11 milyon ton kömür ürettiğini dile getirdiler. 
 
Birçok maden, çalışmalarını yavaşlatırken üretim rakamında ikinci çeyrekte 9,7 milyon ton ile bir iyileşme görülmüştü, Kolombiya'nın aşamalı olarak gevşetilen salgın kısıtlamaları Mart ayı ile Ağustos ayı sonu arasında uygulanmıştı.
 
Kolombiya, geçen yıl 82,2 milyon ton kömür üretti. BHP Grubu'nun ortaklığındaki Cerrejon da içerisinde olmak üzere ülkedeki başlıca maden şirketleri olarak Anglo American ve Glencore, Drummond ve Glencore'a ait Prodeco sayılabilir.
 
Kaynak: Miningweekly web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü