Brezilya Heyeti, Abd'li Yetkililerle Görüşmek İçin Beyaz Saray’a Geliyor

04 Eylül 2019

Beyaz Saray tarafından Inside U.S. Trade’e yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump’ın Brezilya ile olan ticarete dair yaptığı birçok yorumun ardından üst düzey ABD’li yetkililerin Cuma günü Washington’da Brezilya heyeti ile görüşeceğinin belirtildiği bilgisi veriliyor.

 

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu Eduardo Bolsonaro ve Dısişleri Bakanı Ernesto Araújo’nun ABD’li yetkililerle görüşeceği, çıkan bazı haberlere göre Brezilya senatosunun onayı gerekmesine rağmen Eduardo’nun, Brezilya’nın ABD Büyükelçisi olabileceği ve bu posizyonun 3 Haziran’dan bu yana boş olduğu bilgisi veriliyor.

Trump’ın 23 Ağustos’ta, Başkan Bolsonaro ile iki ülkenin “gelecekteki Ticaret olasılıkları” hakkında konuştuklarını söylemesine rağmen Beyaz Saray yetkilisinin, iki tarafın ticaret meselelerini görüşüp görüşmeyeceğini söylemediği belirtiliyor.

 

Trump paylaştığı twitte, “Brezilya Cumhurbaşkanı JairBolsonaro ile konuştum. Gelecekteki ticaret umutlarımız çok heyecan verici ve ilişkilerimiz güçlü, belki de her zamankinden daha da güçlü ” ifadelerini kullanmıştı.

 

Geçen ayın sonlarında Trump’ın, “Ticaret görüşmelerinde başarılı olacağımızdan eminim” ifadelerini kullandığı ifade ediliyor.

 

Trump, geçtiğimiz Ekim ayında ABD-Brezilya serbest ticaret anlaşması fikrini dile getirdiği ancak analistlerin ABD’nin bir anlaşmayı göz önüne alması için Brezilya’nın önünde yapması gereken uzun bir reform listesi olduğuna dikkati çektikleri belirtiliyor.

 

Reuters haber ajansının geçtiğimiz ayki bir haberinde, Bolsonaro’nun ABD ile Güney Amerika’nın ticaret bloğu “Mercosur” arasında bir serbest ticaret anlaşması teklif etmeyi planladığını yazdığı belirtiliyor.

 

Brezilya’nın ABD Maslahatgüzarı Nestor Forster’ın Inside U.S. Trade’e geçtiğimiz ay verdiği bir demeçte, “ABD-Mercosur anlaşmasının “masada olan bir konu” olduğunu belirttiği bilgisi veriliyor.

https://insidetrade.com/daily-news/brazilian-delegation-heads-white-house-meetings-us-officials