Türk Otomotiv Sektörü Frankfurt’a Ticari Bir Çıkarma Yapıyor

11 Eylül 2018

Yılın ilk 8 ayında 21 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiren Türk otomotiv sektöründe söz sahibi olan ve özellikle yedek parça ve aksam alanında faaliyet gösteren yaklaşık 300 firmamızın, yeni ürünleri ile Frankfurt’ta gövde gösterisinde bulunması bekleniyor.

Almanya’nın fuar ve finans şehri olan Frankfurt am Main’da iki yılda bir yapılan ve bu yıl 25.’si düzenlenen fuarın bir önceki ayağında, yaklaşık 170 ülkeden 133.000’den fazla ziyaretçi fuar alanındaki 4.900 standı ziyaret etti.

Fuar idaresinin; fuardan daha fazlası hedefi doğrultusundaki etkinlikleri kapsamında seminerler gerçekleştirilmesi, inovatif ürünlere ve uygulamalara dair “workshop”lar da düzenlenmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı Desteğiyle İhracatçılarımız, Dünyanın Dört Bir Yanında Olduğu Gibi, Frankfurt’ta da Yerini Alıyor.

Sektöründe adeta dünya çapında bir marka olan ve kapsamında 15 ülkede 16 etkinlik düzenlenen Automechanika’ya; bu yıl Uludağ İhracatçılar Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Milli Katılım Heyeti de düzenleniyor. Türkiye Pavilyonu’nda 21 firmamız yer alırken, firmalarımızın büyük bir çoğunluğunun yine Bakanlığımız destekleri ile bireysel olarak fuara katılması bekleniyor.

Yayımlayan: Frankfurt Ticaret Ataşeliği