Fas: Sound Energy’nin Ülkenin Doğalgaz İhtiyaçlarının % 9’unu Karşılayacağı Açıklandı

12 Mayıs 2021

2018 yılında Fas Hidrokarbonlar ve Madenler Ulusal Ofisi (ONHYM) tarafından izni verilen ve aynı yılda Tendrara bölgesinde başlatılan doğalgaz arama faaliyetleri sonucunda, İngiliz Sound Energy firması tarafından bölgede keşfedilen doğalgaz rezervlerinin 2022-2023 yıllarında pazarlanmasına başlanacağı ilan edildi. Fas’ta bulunan elektrik santrallerinin Cezayir’den gelip Fas üzerinden geçen ve Avrupa’ya giden “Maghreb-Europe Doğalgaz Boru Hattı”ndan kaynaklı doğalgaza %100 bağlı olmaması için, doğalgaz dağıtımında mezkur boru hattı kullanılarak Fas Su ve Elektrik Ulusal Ofisi (ONEE)’ne öncelik verilecektir.

Çıkarılacak doğalgazın sıvılaştırılması için, mezkur firma tarafından İtalyan “Fluides Italie” firması ile Tendrara bölgesine yakın bir doğalgaz sıvılaştırma tesisinin kurulması için bir anlaşma imzalandı. Aynı bağlamda, Sound Energy ve Afriquia firmaları tarafından sıvılaştırılacak doğalgazın -160 selsiyus derecede ülkede bulunan sanayi tesislerine dağıtılması için bir anlaşma imzalandı. Pazarlanacak doğalgazın 2025-2030 dönemi için Ülkenin öngörülen doğalgaz ihtiyaçlarının % 9’unu karşılayacağı vurgulandı.

Kaynak: https://www.medias24.com/2021/05/04/gaz-naturel-sound-energy-ambitionne-de-fournir-9-de-la-consommation-nationale-en-2025/
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği