Fas’ın Güneyindeki Yatırım Fırsatlarının Tanıtılması İçin Bir İnternet Platformu Açılacaktır

26 Mayıs 2021

Dakhla ve Laayoune bölgelerindeki yatırım fırsatlarının tanıtılması adına ABD hükümeti tarafından finanse edilecek "Laâyouneconnect" adı verilen bir platformun açılacağı ilan edildi. Laâyoune-Sakia El Hamra Bölge Yatırım Merkezinin açıklamasına göre, proje ABD Orta Doğu Ortaklık Girişimi (MEPI) kapsamında finanse edilecektir.

Washington merkezli uluslararası danışmanlık firması ve Rabat'ta bölge ofisi olan “JE Austin Associates” tarafından yürütülen bu platform projesinin mezkur bölgelerin ekonomik potansiyelinin teşvik edilmesi, gıda sanayisi, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği, turizm, mavi ekonomi, yenilenebilir enerjiler ve lojistik dahil olmak üzere çeşitli ana sektörlerde ulusal ve uluslararası işbirliği fırsatları ve B2B görüşmelerinin kolaylaştırılmasını hedeflediği açıklandı. Halihazırda test aşamasında olan platformun, şirketlerin faaliyet sektörleri ve coğrafi konumuna göre arama imkanını sağlayan bir arama motoru aracılığıyla bölgedeki şirketleri muhtemel yerli ve yabancı yatırımcılarla doğrudan temasa geçirmeyi amaçladığı vurgulandı.

Kaynak: https://www.medias24.com/2021/05/19/financee-par-les-usa-bientot-une-plateforme-pour-booster-linvestissement-a-laayoune/
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği