Filipinler'de E-Ticaret Fırsatları

11 Kasım 2020

E-Conomy Güneydoğu Asya Raporu, Singapur, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam'ı kapsayan bölgedeki İnternet ekonomisine ışık tutmaktadır. Rapor, e-ticaret, Çevrimiçi Medya, Ulaşım ve Gıda, Çevrimiçi Seyahat, Dijital Finansal Hizmetler ve yeni eklenen HealthTech ve EdTech gibi yedi İnternet ekonomisi sektöründeki trendleri incelemektedir. Rapor ayrıca bölgedeki teknoloji yatırım ortamını da gözden geçirmekte ve yatırımcıların mevcut ortamda aradıklarını ortaya koymaktadır. Söz konusu, rapor Google firması tarafından yıllık olarak yayımlanmakta ve sektördeki en önemli kaynaklardan birisi olarak anılmaktadır. Söz konusu "E-Conomy South East Asia 2020" raporu 10 Kasım 2020 tarihinde yayımlanmıştır.

En son e-Conomy SEA 2020 raporuna göre, e-ticaret Filipin dijital ekonomisinde yüzde 55 oranında önemli bir büyüme sağladı.

Rapora göre, yeni dijital tüketicilerin büyük bir kısmı, özellikle Malezya, Endonezya ve Filipinler'de metropol olmayan bölgelerden geliyor. Kulalnıcıların %33'ü COVID-19 nedeniyle yeni bir çevrimiçi hizmet kullanmaya başladı. (E-Alışveriş, E-ticaret Satıcısı Olma, vb.)

Genel olarak, Filipinler'de sektörünün toplamını ifade eden "E-Ticaret Ürünü"nün 2020'de Brüt yıllık yüzde 6 artarak toplam 7,5 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor. 2025'e bakıldığında, genel dijital e-Conomy'nin bölgede muhtemelen 28 milyar $ değerine ulaşacağı ve % 30 Bileşik Yıllık Büyüme Oranına (CAGR) erişeceği ifade edilmiştir.

Rapor ayrıca, zorlu ekonomik ortama rağmen, Güneydoğu Asya'nın İnternet sektörlerinin 2020'de 100 milyar dolara ulaşan güçlü bir büyüme görmeye devam ettiğini ve 2025'e kadar 300 milyar doları aşma yolunda ilerlediğini belirtmektedir.

İlgili rapora aşağıda yer alan linkten ulaşılabilmektedir.

https://economysea.withgoogle.com/