Meksika 2019 yılında 35 milyar dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım aldı

24 Ocak 2020

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Meksika’nın 2019 yılında 35 milyar ABD doları değerinde doğrudan yabancı yatırım (DYY) aldığını, bahsi geçen rakamın geçtiğimiz yıla kıyasla %3 artışa işaret ettiğini açıkladı. Aynı dönemde Brezilya’ya yönelik doğrudan yabancı yatırımların %26 arttığı ve Brezilya gibi ülkelerle kıyaslandığında Meksika’daki artışın düşük kaldığı belirtildi.

UNCTAD tarafından yayımlanan “Yatırım Trendleri İzleme” raporunda Latin Amerika’ya DYY akışının devam ettiği ve ilerleyen yıllarda daha da büyüme potansiyeline sahip olduğu vurgulanırken, gelişmiş ülkelere DYY girişinin durgun veya negatif seyrettiği belirtildi. Meksika’nın ise Latin Amerika’da en fazla yabancı yatırım çeken ikinci ülke olduğu, yeni Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (USMCA/T-MEC)’nın önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi ile yabancı yatırım girişlerine olumlu etki edeceği açıklandı.

UNCTAD verilerine göre 2019 yılında gelişmekte olan ülkeler 695 milyar ABD doları DYY alırken, bu yatırımların 170 milyar dolarlık kısmı Latin Amerika ülkelerine yöneliktir. Aynı dönemde Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik DYY %16 artarken, Güney Amerika bölgesine yönelik yabancı yatırım artışı %20 olmuştur.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: 24 Horas https://www.24-horas.mx/2020/01/21/mexico-recibio-35-mmdd-de-ied-durante-2019-unctad/