Meksika pandemi sonrasında sağlık turizmini hedefliyor

20 Haziran 2020

Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco, sağlık turizminin Covid-19 salgını sonrasında en büyük potansiyele sahip sektörlerden biri olacağını, sağlık turizminin büyümesinin coğrafi konum, özel hastane yatırımları, ileri teknoloji altyapısı ve ekipmanları, sağlık hizmetlerinin kalitesi, havayolu bağlantısı ve tedavi ve müdahalelerin fiyatı gibi faktörlere dayandığını belirtmiştir.

Pandemi sonrasında hastaların güvenliği, sağlık hizmetinin kalitesi, hastane güvenliği, mevcut düzenlemeler ve uluslararası sağlık politikaları çerçevesinde standartlara uyum gösteren hastanelerin belgelendirilmesinin önemli hale geleceği öngörülmektedir. Her yıl göçmenler dahil 1,4 - 3 milyon yabancı hasta Meksika’da tedavi edilmekte olup, ülke son yıllarda Tayland'dan sonra dünyada medikal turizmde 2’nci sırada ve diş tedavisine yönelik turizmde ilk sırada yer almaktadır.

Meksika Medikal Turizm Endüstrisi Konseyi Başkanı Carlos Arceo, SESA (Epidemiyolojik Güvenlik ve Çevre Sağlığı) adı verilen ulusal ve küresel kriterlerin gözetildiğini; turizm trendinin sağlıklı yerler, sağlıklı tatil, sağlıklı konaklama, sağlıklı odalar, sağlıklı yiyecekler ve sağlıklı turistler sunulması yönünde gelişeceğini açıklamıştır. Trendlere uyum gösterilerek hızlı bir şekilde hareket edilmesi ve SESA protokollerinin kalıcı olarak uygulanması ile ülkenin koronavirüs sonrası önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri olarak konumlandırılması gerektiği belirtilmiştir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: Jornada https://www.jornada.com.mx/ultimas/economia/2020/05/21/miguel-torruco-ve-gran-potencial-en-el-turismo-medico-3353.html