Moğolistan Ticaret Bilgi Portalı kullanıma açıldı

28 Aralık 2020

Moğolistan Ticaret Bilgi Portalı'nın açılmasıyla Moğolistan'ın ticaret ortamı ve prosedürlerinin daha öngörülebilir ve şeffaf hale gelmesi beklenmektedir.
 
Dünya Bankası tarafından desteklenen yeni portal, ithalat ve ihracat faaliyetlerini özellikle mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere Moğol işletmeleri için daha kolay ve daha az maliyetli hale getirmeyi hedefliyor.
 
Moğolistan Gümrük Genel İdaresi tarafından yönetilen bu portal, kanunlar, idari prosedürler, rehberler, formlar, lisanslar, izinler, ilgili/geçerli yasalar ve tarife bilgileri dahil olmak üzere uluslararası ticaretle ilgili tüm bilgileri tek bir yerde kullanıma sunan web tabanlı bir veri tabanı sistemidir.
 
Yeni portal ayrıca, ticaret anlaşmaları, uluslararası kuruluşlar veya kurumlar hakkında bilgi ve ihracatçıların ticaret analizi, masa başı araştırması ve pazar araştırmaları yapmasına olanak tanıyan araçları sağlamaktadır.
 
Söz konusu portala https://mongoliatradeportal.gov.mn/ uzantılı adresten erişim sağlanması mümkündür.
 
Moğolistan ile ticaret yapmak isteyen firmalarımız için birçok bilgiye tek bir kanaldan erişim sağlayan bu portalın incelenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği